Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η SEC μήνυσε την τράπεζα κρυπτονομισμάτων Celsius

Η SEC κατέθεσε μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ισχυριζόμενη ότι η Celsius υποσχέθηκε ψευδώς στους επενδυτές μια ασφαλή επένδυση με υψηλές αποδόσεις. Πρόστιμο 4,7 δισ. από την FTC. Υπό κράτηση ο CEO.

Η SEC μήνυσε την τράπεζα κρυπτονομισμάτων Celsius

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε την χρεοκοπημένη εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius και τον ιδρυτή της Άλεξ Μασίνσκι με την κατηγορία της άντλησης δισεκατομμυρίων δολαρίων από μη καταχωρημένες και παράνομες πωλήσεις κρυπτονομισμάτων.

Όπως ανέφεραν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη ο Μασίνσκι είναι υπό κράτηση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η SEC κατέθεσε την Πέμπτη μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ισχυριζόμενη ότι η Celsius και ο Μασίνσκι «είχαν υποσχεθεί ψευδώς στους επενδυτές μια ασφαλή επένδυση με υψηλές αποδόσεις...παραπλάνησαν τους επενδυτές σχετικά με την οικονομική επιτυχία της επιχείρησης και χειραγωγούσαν παρανόμως την τιμή του ίδιου του κρυπτονομίσματος της Celsius».

Το κρυπτονόμισμα της Celsius αποκαλούνταν CEL.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που συντάχτηκε στις αρχές του έτους, η χειραγώγηση ωφέλησε όσους είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους, συμπεριλαμβανομένου βέβαια του Μασίνσκι. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μασίνσκι κατάφερε να αποκομίσει κέρδη από αυτή την παράνομη δραστηριότητα 68,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) κατέληξε σε διακονονισμό με τη Celsius, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο 4,7 δισ. δολάρια και απαγόρευση εκτέλεσης συναλλαγών με τα στοιχεία ενεργητικού των πελατών της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v