Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να ανταλλάξει ηλεκτρικά λεωφορεία με λίθιο θέλει η ΕΕ

Σχέδιο για ντιλ με Λατινική Αμερική. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ώθησης μεταξύ των δυτικών οικονομιών για να βοηθήσουν τις βιομηχανίες και να αντιμετωπίσουν την Κίνα.

Να ανταλλάξει ηλεκτρικά λεωφορεία με λίθιο θέλει η ΕΕ

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεξεργάζονται ένα σχέδιο που μπορεί να βοηθήσει στην παροχή ηλεκτρικών λεωφορείων στις χώρες της Λατινικής Αμερικής με αντάλλαγμα προμήθειες λιθίου, καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν την εξάρτηση του μπλοκ από την Κίνα για αυτήν την κρίσιμη πρώτη ύλη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνομιλίες με αυτοκινητοβιομηχανίες και κυβερνήσεις για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας του ιδιωτικού τομέα που θα μπορεί να προμηθεύει ηλεκτρικά λεωφορεία στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο και δεν ήθελαν να κατονομαστούν καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Σε αντάλλαγμα, θα διευκολύνει την πρόσβαση σε κοιτάσματα λιθίου για τις εταιρείες της ΕΕ σε αυτές τις πλούσιες σε πόρους χώρες.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ώθησης μεταξύ των δυτικών οικονομιών για να βοηθήσουν τις βιομηχανίες και να αντιμετωπίσουν την Κίνα, η οποία διατηρεί προπύργιο πάνω από την αλυσίδα εφοδιασμού πράσινης ενέργειας. Για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η συμφωνία θα επισπεύσει τη μετάβαση σε καθαρότερες δημόσιες συγκοινωνίες και θα περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v