Η Γέλεν δεν βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι σε καλό μονοπάτι για να οδηγήσουν τον πληθωρισμό χαμηλότερα, χωρίς σημαντική αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

Η Γέλεν δεν βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε τη Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι δεν αναμένει να εισέλθει σε ύφεση η αμερικανική οικονομία. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Bloomberg από την Ινδία κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20, η κα Γέλεν ανέφερε ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας μπορεί να έχει αντίκτυπο και σε άλλες οικονομίες, αλλά η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή τροχιά».

«Πολλές χώρες βασίζονται στην κινεζική ανάπτυξη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη των οικονομιών τους, ειδικά οι ασιατικές χώρες, και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ», υπογράμμισε η Γέλεν. 

«Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αλλά η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σχετικά ισχυρή. Δεν αναμένω ύφεση», πρόσθεσε. 

Οι ΗΠΑ είναι σε καλό μονοπάτι για να οδηγήσουν τον πληθωρισμό χαμηλότερα, χωρίς σημαντική αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας, σημείωσε η κα Γέλεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v