Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στο... μάτι της ΕΚΤ η Deutsche Bank

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί ότι η γερμανική τράπεζα δεν εξηγεί επαρκώς τους σχετικούς κινδύνους των προϊόντων συναλλάγματος, όταν τα πουλάει σε πελάτες. Οι συστάσεις της εποπτικής ομάδα της ΕΚΤ για εποπτεία και ελέγχους.

Ξανά στο... μάτι της ΕΚΤ η Deutsche Bank

Νέα κριτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Deutsche Bank σχετικά με τις πωλήσεις συναλλάγματος, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις προηγούμενες πρακτικές που οδήγησαν σε αρχικές αλλαγές.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, μια εποπτική ομάδα της ΕΚΤ είπε στην Deutsche Bank ότι πρέπει να βελτιώσει την εποπτεία και τους ελέγχους στις δραστηριότητές της που προωθούν παράγωγα συναλλάγματος, όπως swaps σε ευρωπαϊκές εταιρείες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η οδηγία έρχεται μήνες αφότου η Deutsche Bank άλλαξε ορισμένες διαδικασίες μετά από μια εσωτερική έρευνα -που ονομάστηκε Project Teal- και ισχυρισμούς για αντικανονικές πρακτικές στην πώληση παραγώγων FX σε ισπανικές εταιρείες.

Η ΕΚΤ ανησυχεί τώρα ότι η γερμανική τράπεζα εξακολουθεί να μην έχει εξηγήσει επαρκώς τους σχετικούς κινδύνους των προϊόντων όταν τα πουλάει σε πελάτες, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας προσωπικές πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v