Γέλεν: Το φρένο στην αγορά εργασίας βοηθά στην πτώση του πληθωρισμού

«Η ένταση των προσλήψεων από την πλευρά των εταιρειών έχει υποχωρήσει», είπε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι παίζει βασικό ρόλο στην κάθοδο των τιμών.

Γέλεν: Το φρένο στην αγορά εργασίας βοηθά στην πτώση του πληθωρισμού

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι η επιβραδυνόμενη -αλλά όχι εύθραυστη- αγορά εργασίας διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, μεταξύ μιας σειράς παραγόντων που επιβάλλουν αποπληθωριστικές πιέσεις.

«Η ένταση των προσλήψεων από την πλευρά των εταιρειών έχει υποχωρήσει», είπε η Γέλεν σε συνέντευξή της στο Bloomberg News. «Η αγορά εργασίας κατεβάζει ταχύτητα χωρίς να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος που σχετίζεται με αυτήν».

Μαζί με τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, η Γέλεν ανέφερε το κόστος στέγασης και τις τιμές των οχημάτων μεταξύ των παραγόντων που είναι πιθανό να συνεχίσουν να πιέζουν καθοδικά τις τιμές.

Πρότεινε επίσης ότι τα εταιρικά περιθώρια κέρδους θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο. Ταυτόχρονα, προέτρεψε κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας που βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v