Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ η Intellexa

Η εταιρεία Intellexa, με έδρα στην Ελλάδα, απειλεί την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια προσώπων και οργανισμών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ η Intellexa

To υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόσθεσε την εταιρεία Intellexa στη «μαύρη λίστα» ελέγχου εξαγωγών, μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου αναφέρεται ως εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση των υποκλοπών στη χώρα μας με το λογισμικό Predator

Όπως σημειώνει η Washington Post, οι αμερικανικές εταιρείες απαγορεύεται να εμπλέκονται σε εμπορικές δραστηριότητες με όσες εταιρείες βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Η κίνηση είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να αντιμετωπίσει την εξάπλωση και την κακή χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, ανέφεραν στην εφημερίδα αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Η ενέργεια στέλνει ένα «ισχυρό σήμα» στις οντότητες που χρησιμοποιούν κατασκοπευτικό λογισμικό, καθώς και στην ευρύτερη βιομηχανία παρακολούθησης, υπογράμμισε αξιωματούχος. 

Εκτός από την Intellexa το αμερικανικό υπουργείο πρόσθεσε τη λίστα και τη Cytrox, εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες παρακολούθησης και ασφάλειας με έδρα την Ουγγαρία. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι πρόσθεσε τις εταιρείες στη λίστα για διακίνηση προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση πρόσβασης σε συστήματα πληροφοριών, «απειλώντας με τον τρόπο αυτό την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια προσώπων και οργανισμών διεθνώς».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v