Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 19% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Εκτόξευση 55% για τα ηλεκτρικά, ενώ οι παραδόσεις πετρελαιοκίνητων μειώθηκαν κατά 10%. Διπλασίασε η Tesla τα ηλεκτρικά οχήματα που πούλησε στην Ευρώπη από πέρυσι. Πώς κινούνται οι μεγάλες μάρκες.

Αλμα 19% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Ενισχύθηκαν και τον Ιούνιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η βελτιωμένη προσφορά ανταλλακτικών βοήθησαν να τροφοδοτήσουν έναν 11ο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 19%, σε 1,27 εκατομμύρια οχήματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 55%, ενώ οι παραδόσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 10%.

Συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων καυσίμων, η Volkswagen πούλησε τα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα στην περιοχή, σημειώνοντας 325.612 παραδόσεις, καταγράφοντας αύξηση 27% από πέρυσι. Οι πωλήσεις της Stellantis μειώθηκαν κατά 2,5% στις 210.495, αρκετά πάντως για να της χαρίσουν τη δεύτερη θέση συνολικά.

Η Tesla, η οποία σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, πούλησε 47.606 οχήματα, ξεπερνώντας τις τοπικές μάρκες Fiat και Citroën και υπερδιπλασιάζοντας τις ταξινομήσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v