Η Apple δοκιμάζει το «Αpple GPT»

Ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να μπει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Bloomberg. Εξελίσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την OpenAI.

Η Apple δοκιμάζει το «Αpple GPT»

Η Apple εργάζεται πάνω στην εξέλιξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης τα οποία μπορεί να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της OpenAΙ, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμα καταστρώσει μια ξεκάθαρη στρατηγική για το πως θα πλασάρει την τεχνολογία στους καταναλωτές.

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει κατασκευάσει τη δική της υποδομή για τη δημιουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Με την υποδομή αυτή, γνωστή ως Ajax, η Apple έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία chatbot που κάποιοι προγραμματιστές αποκαλούν «Apple GPT».

Τους τελευταίους μήνες, η Apple έχει αφιερώσει μεγάλη προσπάθεια στην εξέλιξη των εργαλειών τεχνητής νοημοσύνης, με αρκετές ομάδες να συνεργάζονται μεταξύ τους, τόνισαν οι πηγές. 

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Bloomberg.

Σε συνέντευξη που έδωσε τον Ιούνιο, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ανέφερε ότι χρησιμοποιεί το ChatGPT και ότι είναι κάτι που η εταιρεία «το κοιτάζει με προσοχή»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v