Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Διπλάσιες οι προσλήψεις από εταιρείες που υιοθετούν τηλεργασία

Η ευελιξία όσον αφορά την προσέλευση στο γραφείο ιεραρχείται ως δεύτερο σημαντικό κριτήριο από τους υποψήφιους εργαζομένους, μετά την αμοιβή. Τι σημαίνει αυτό για τις εταιρείες και για τη «συσσώρευση ταλέντων».

ΗΠΑ: Διπλάσιες οι προσλήψεις από εταιρείες που υιοθετούν τηλεργασία

Οι εταιρείες που υιοθετούν ευέλικτες πολιτικές τηλεργασίας προσλαμβάνουν με ταχύτερο ρυθμό στις ΗΠΑ απ' όσες έχουν αποκαταστήσει πλήρως τους κανόνες προσέλευσης στο γραφείο, όπως ίσχυαν πριν από την πανδημία. Ωστόσο, η απόκτηση ευέλικτης εργασίας συνοδεύεται από επιπλέον προκλήσεις, μεταδίδει το Bloomberg.

Ερευνα της Scoop Technologies, εταιρείας που παρέχει συμβουλές συντονισμού της υβριδικής εργασίας, συνέκρινε την αύξηση του προσωπικού σε 3.600 εταιρείες, από πλήρως ευέλικτες, που υιοθετούν κατεξοχήν εργασία από απόσταση, έως τις υβριδικές και όσες λειτουργούν μόνο εντός γραφείου. Διαπίστωσε ότι όσες προτιμούν ευέλικτες μορφές  -πλήρως ή μερικώς- αύξησαν το προσωπικό τους σε διπλάσιο ποσοστό κατά την περίοδο Μαρτίου έως Μαΐου σε σύγκριση με όσες εταιρείες απασχολούν προσωπικό μόνο εντός γραφείου.

Το χάσμα στην αύξηση του προσωπικού διευρύνεται μεταξύ των μεσαίων αμερικανικών επιχειρήσεων

«Οι εταιρείες αναπτύσσονται πιο γρήγορα όταν προσφέρουν ευελιξία, επειδή οι άνθρωποι είναι περισσότερο πρόθυμοι να εργαστούν βάσει αυτού του μοντέλου», δήλωσε ο Rob Sadow, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Scoop. Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι ιεραρχούν την ευελιξία στη δεύτερη θέση μετά την αμοιβή, όσον αφορά την ικανοποίηση από τη δουλειά τους, πράγμα που σημαίνει ότι η σταθερή αύξηση του αριθμού εργαζομένων μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από τη συσσώρευση ταλέντων σε ευέλικτες εταιρείες, πρόσθεσε.

«Πρέπει, λοιπόν να προσέχουν περισσότερο όσοι απαιτούν παρουσία στο γραφείο πάνω από τρεις μέρες την εβδομάδα», είπε. 

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ αφενός του αριθμού ημερών στο γραφείο που απαιτείται παρουσία εβδομαδιαίως και αφετέρου της αύξησης του εργατικού δυναμικού. Οι εταιρείες που ζητούν παρουσία μία μέρα την εβδομάδα αύξησαν το προσωπικό τους κατά 5% το περασμένο έτος, σε σύγκριση με 2,6% για τις επιχειρήσεις που ζητούν καθημερινή παρουσία.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v