Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 20ετίας η ζήτηση επιχειρηματικών δανείων στην ευρωζώνη 

Επεσε η ζήτηση και από τα νοικοκυριά. Η πτώση θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για φρένο της ΕΚΤ στις αυξήσεις επιτοκίων.

Σε χαμηλό 20ετίας η ζήτηση επιχειρηματικών δανείων στην ευρωζώνη

Οι τράπεζες της ευρωζώνης ανέφεραν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση της ζήτησης δανείων από τις επιχειρήσεις. Εφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που παρακολουθεί στενά.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τριμηνιαία έρευνα της ΕΚΤ για τις τράπεζες, η οποία ανέφερε επίσης πτώση της ζήτησης από τα νοικοκυριά για στεγαστικά δάνεια και άλλες πιστώσεις, θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις προς την κεντρική τράπεζα, έτσι ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσει την άνοδο των επιτοκίων της μετά από μια ακόμη αύξηση την Πέμπτη.

Κι άλλες τράπεζες ενίσχυσαν τα πιστωτικά τους στάνταρντ το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα. Κατηγόρησαν την αύξηση των επιτοκίων και τις χαμηλότερες επενδυτικές ανάγκες χρηματοδότησης για την πτώση της ζήτησης για δάνεια, την οποία αναμένουν ότι θα συνεχιστεί το τρίτο τρίμηνο, αν και με βραδύτερο ρυθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v