Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλησαν τα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού Shell

Δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 5,1 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου, από 11,5 δισ. ένα χρόνο πριν. Αυξάνει το μέρισμα, έξτρα επαναγορές μετοχών.

Κατρακύλησαν τα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού Shell

Απότομη πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου σε ετήσια βάση ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, επικαλούμενος τις χαμηλότερες τιμές των ορυκτών καυσίμων και τα περιθώρια διύλισης.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Shell δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συγκεντρώνει η Refinitiv.

Η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του περασμένου έτους και 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Η Shell αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 15% στο 0,33 δολάριο ανά μετοχή, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως στα μέσα Ιουνίου. Ανακοίνωσε επίσης επαναγορές μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα πρόγραμμα που αναμένεται να ολοκληρώσει τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσαν 1,6% το πρωί της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v