Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο άλμα για το σιτάρι μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές

Υποδομή σε λιμάνι της Οδησσού χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους, καταστρέφοντας εξοπλισμό, σύμφωνα με το Κίεβο. Αυξάνονται οι φόβοι για τις προμήθειες σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Νέο άλμα για το σιτάρι μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές

Συνεχίζουν ανοδικά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού, καθώς η Ουκρανία ενημέρωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ Kalibr από ένα υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα σε υποδομή λιμανιού της Οδησσού, καταστρέφοντας εξοπλισμό σε τερματικό σταθμό φορτίου και αυξάνοντας τις ανησυχίες για τις προμήθειες σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το σιτάρι στο Σικάγο σημείωσε άνοδο 2,5% στα 7,3825 δολάρια το μπουσέλ.

Οι τιμές των βασικών τροφίμων είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στις ειδήσεις για ρωσικές επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια, λόγω της παγκόσμιας σημασίας των προμηθειών καλλιεργειών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία αποχώρησε από μια συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να μεταφέρει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας στις 17 Ιουλίου και έκτοτε έχει επιτεθεί σε υποδομές στα λιμάνια της περιοχής της Οδησσού, καθώς και στον ποταμό Δούναβη.

Οι επιθέσεις και οι απειλές της Μόσχας να στοχοποιήσουν πλοία στη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση την Ουκρανία, μαζί με πιθανά αντίποινα από το Κίεβο, αυξάνουν τους κινδύνους προσφοράς, οδηγώντας τις τιμές του σιταριού στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών αυτή την εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v