Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στην αξιολόγηση τραπεζών από Moody’s

Την αύξηση σημασίας της διαχείρισης του λειτουργικού κινδύνου προκειμένου για αποτίμηση τραπεζών περιέχει σχετικό report του οίκου Moody’s. Για τις αλλαγές, ο οίκος επικαλείται τις πρόσφατες εξελίξεις σε εταιρικό επίπεδο, αλλά και τροποποιήσεις σε επίπεδο θεσμικών οργάνων.

Αλλαγές στην αξιολόγηση τραπεζών από Moody’s
Μεγαλύτερη σημασία αποκτά σταδιακά ο υπολογισμός του λειτουργικού κινδύνου στην περίπτωση των τραπεζών, σύμφωνα με τα όσα περιέχει η αναθεώρηση της νέα μεθοδολογία αποτίμησης του οίκου Moody’s.

Ειδικότερα, από τον Moody’ s επισημαίνεται ότι ο ρόλος του λειτουργικού κινδύνου ως εργαλείου της αναλυτικής διαδικασίας εργαλείου θα αναβαθμιστεί, λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων που καταδεικνύουν την ανάγκη για πιο υπεύθυνη διαχείριση του ρίσκου.

Η συνδυασμένη επιρροή της επικείμενης δεύτερης συμφωνίας της Βασιλείας για την κεφαλαιακή επάρκεια και της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αυξήσει τη σημασία του λειτουργικού κινδύνου, λέει ο Brendon Young, ειδικευμένος συνεργάτης της Moody’ s για θέματα λειτουργικού ρίσκου τραπεζών.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v