Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 7,5% για την τιμή φυσικού αερίου

Μέχρι στιγμής, η κατανάλωση φυσικού αερίου έχει παραμείνει πολύ κάτω από το μέσο όρο, ενώ τα υψηλά αποθέματα συγκρατούν τις τιμές.

Βουτιά 7,5% για την τιμή φυσικού αερίου

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου οδεύουν για τρίτη διαδοχική μέρα πτώσης, με τους αναλυτές της Citigroup να βλέπουν την υποτονική ζήτηση και τα υψηλά αποθέματα να συγκρατούν τις τιμές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 7,5% στα 26,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, βάζοντας την αγορά σε τροχιά εβδομαδιαίας απώλειας. Οι κινήσεις έρχονται μετά από άλματα τιμών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που υποκινήθηκαν από τους φόβους ότι ο ζεστός καιρός σε ορισμένα μέρη της ηπείρου θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης.

Μέχρι στιγμής, η κατανάλωση φυσικού αερίου έχει παραμείνει πολύ κάτω από το μέσο όρο, μετά την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους που ανάγκασε τις εταιρείες και τα νοικοκυριά να περιορίσουν τη χρήση. Αυτό, μαζί με τα υψηλότερα από τα συνηθισμένα αποθέματα, παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας, παρόλο που η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει ευάλωτη σε βραχυπρόθεσμες διακοπές εφοδιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v