Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη-ρεκόρ για τη μητρική της British Airways και την Air France-KLM

Ψηλά η ζήτηση για ταξίδια, ψηλά και οι τιμές για τα αεροπορικά εισιτήρια. Ανέκαμψε ο τομέας, που δέχθηκε μεγάλο χτύπημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού.

Κέρδη-ρεκόρ για τη μητρική της British Airways και την Air France-KLM

Κέρδη-ρεκόρ ανακοίνωσαν η IAG, η ιδιοκτήτρια της British Airways, και η Air France-KLM, καθώς η ανθεκτική ζήτηση για ταξίδια και οι υψηλές τιμές εισιτηρίων έχουν τροφοδοτήσει την ανάκαμψη του κλάδου από την πανδημία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η IAG δημοσίευσε ρεκόρ λειτουργικά κέρδη πριν από τον συνυπολογισμό έκτακτων στοιχείων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο, την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, υπερτετραπλασιάζοντας τα 295 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει ένα χρόνο πριν.

Η αγγλο-ισπανική εταιρεία, η οποία κατέχει πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Iberia και Aer Lingus, δήλωσε ότι η ζήτηση για πτήσεις παραμένει ισχυρή και ανέφερε ότι δεν βλέπει «κάποια ένδειξη αδυναμίας στις μελλοντικές κρατήσεις».

Εν τω μεταξύ, η ανταγωνιστική Air France-KLM ανέφερε αύξηση εσόδων και ρεκόρ λειτουργικού περιθωρίου και κερδών το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε και η ζήτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ανέκαμψε. Τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα €733 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v