Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκάλυψη-σοκ από Αμερικανό πρώην αξιωματούχο: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Η αμερικανική κυβέρνηση εφαρμόζει μυστικό πρόγραμμα για την ανάκτηση μη ανθρώπινων διαστημικών σκαφών από τη δεκαετία του 1930, όπως υποστήριξε στο Κογκρέσο. Εχει ακόμη ανακτήσει και σορούς.

Αποκάλυψη-σοκ από Αμερικανό πρώην αξιωματούχο: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Εγκριτος πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι, στην πραγματικότητα, υπάρχουν εξωγήινοι.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, κατέθεσε παίρνοντας όρκο και χωρίς ίχνος αμφιβολίας. Υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ένα μυστικό πρόγραμμα για την ανάκτηση μη ανθρώπινων διαστημικών σκαφών από τη δεκαετία του 1930. Εχει ακόμη ανακτήσει και σορούς. Πρόσθεσε ότι γνώριζε «πολλαπλούς συναδέλφους» που είχαν «τραυματιστεί σωματικά» τόσο από μη ανθρώπινους παράγοντες όσο και από άτομα στην κυβέρνηση που προσπαθούσαν να καλύψουν την ύπαρξή τους.

Δεν θα μπορούσαν πολλοί άνθρωποι να κάνουν τέτοιους ισχυρισμούς και να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Αλλά ο αξιωματούχος, ο David Grusch, είναι ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνεργάστηκε με την ομάδα του Πενταγώνου η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση ανεξήγητων ιπτάμενων αντικειμένων. Δεν είχε δει κανένα τέτοιο αντικείμενο ο ίδιος, πόσο μάλλον εξωγήινο, αλλά είπε ότι είχε μιλήσει με 40 άτομα που ξέρουν. Αν και ο Grusch αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις των βουλευτών, επικαλούμενος απόρρητες πληροφορίες, είπε ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα ιδιωτικά.

Δίπλα του καθόταν ένας απόστρατος διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού ονόματι David Fravor, ο οποίος είπε ότι το 2004 αυτός και τρεις άλλοι είχαν συναντήσει ένα αντικείμενο που έμοιαζε με «ιπτάμενο Tic Tac μεγέθους 40 πόδια», κινούμενο γρήγορα, χωρίς ορατή προώθηση. Αυτό το αντικείμενο αψηφούσε τους νόμους της φυσικής «όπως τους καταλαβαίνουμε», είπε ο Fravor.

Οι Grusch και Fravor βρήκαν ένα πρόθυμο κοινό βουλευτών που έχουν την τάση να μην εμπιστεύονται το Πεντάγωνο. «Γράψαμε Ιστορία σήμερα», είπε ο Tim Burchett, Ρεπουμπλικανός από το Τενεσί, στο τέλος της κατάθεσής τους. Η Alexandria Ocasio-Cortez, Δημοκρατική, τόνισε τη δέσμευση της επιτροπής να προστατεύσει τους πληροφοριοδότες.

Για όσους πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι μπορεί να μας έχουν επισκεφτεί, η εμφάνιση του Grusch ήταν η καλύτερη είδηση εδώ και χρόνια. Φαινόταν αξιόπιστος. «Στην αρχή νόμιζα ότι με εξαπατούσαν», είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Αυστραλό δημοσιογράφο Ross Coulthart. «[Αλλά] σίγουρα δεν είμαστε μόνοι».

Ο Grusch άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επισκέπτες να μην ήταν αυστηρά εξωγήινοι, αλλά ενδογήινα όντα - που ζούσαν πάντα μαζί μας στη Γη - ή διδιάστατα όντα από άλλη φυσική διάσταση. Ακόμα κι έτσι, οι αποδείξεις μη ανθρώπινης νοημοσύνης (τεχνικά μη ζωικής νοημοσύνης) θα ήταν μια τεράστια ιστορία. Ο Coulthart λέει ότι άλλες πηγές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός προγράμματος ανάκτησης συντριμμιών και αντίστροφης μηχανικής: «Είτε αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα στην Ιστορία, είτε υπάρχει μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων πληροφοριών που έχουν όλοι αναπτύξει μια σοβαρή ψυχική ασθένεια».

Από τη δεκαετία του 1990, γνωστοί πολιτικοί - συμπεριλαμβανομένου του αείμνηστου Δημοκρατικού γερουσιαστή Harry Reid, του Δημοκρατικού προεδρικού συμβούλου John Podesta και του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Marco Rubio - πίεζαν για περισσότερη αποκάλυψη. Το 2020, το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε βίντεο με μη αναγνωρισμένα εναέρια (ή ανώμαλα) φαινόμενα (UAP), συμπεριλαμβανομένου του αντικειμένου «Tic Tac» που είδε o Fravor. 

Την προηγούμενη χρονιά, το 33% των Αμερικανών δήλωσε ότι ορισμένα UFO ήταν εξωγήινα διαστημόπλοια. Εως το 2021, το ποσοστό είχε αυξηθεί στο 41%. Φέτος τον Μάιο, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Nasa ανέφερε ότι ενώ τα περισσότερα UAP μπορούσαν να εξηγηθούν, ορισμένα δεν μπορούσαν.. Ο Chuck Schumer, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, πρότεινε αυτόν τον μήνα μια επιτροπή για τον αποχαρακτηρισμό περισσότερων εγγράφων.

Υπάρχει εδώ και καιρό μια διάκριση μεταξύ των επιστημόνων που αναζητούν ζωή στο διάστημα και των ενθουσιωδών που εντοπίζουν επισκέπτες στη Γη. Ακόμη και αυτή η διάκριση γίνεται θολή. Μια θεωρία εξωγήινων επισκεπτών έχει υιοθετήσει ένας από τους πιο σεβαστούς κοσμολόγους, ο Avi Loeb, καθηγητής επιστήμης στο Χάρβαρντ, ο οποίος ήταν πρόεδρος του τμήματος αστρονομίας του πανεπιστημίου για εννέα χρόνια. Ο Loeb δεν αποδίδει βάρος στη μαρτυρία του Grusch: «Δεν παρείχε κανένα στοιχείο και δεν ήταν μάρτυρας των αποδεικτικών στοιχείων», λέει. «Είναι όλα φήμες. Δεν γίνεται έτσι η επιστήμη». Ο Loeb δεν πιστεύει ότι το Πεντάγωνο κρύβει μυστικά: «Αν με ρωτάτε, για επιστημονικά θέματα, η κυβέρνηση είναι ανίκανη».

Αυτό που λέει ο Loeb είναι ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα - κυρίως με τη μορφή ενός αντικειμένου, του Oumuamua, του οποίου η διαδρομή μέσα από το ηλιακό μας σύστημα το 2017 δεν φαινόταν εξηγήσιμη από τη βαρύτητα του ήλιου. Ο Loeb υποστηρίζει επίσης ότι ένας μετεωρίτης που έπεσε στη θάλασσα κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα το 2014 μπορεί να ήταν ένα μη φυσικό δημιούργημα από άλλο ηλιακό σύστημα. Αυτόν τον μήνα ανέσυρε μικροσκοπικά υπολείμματα του μετεωρίτη από τον πυθμένα του ωκεανού. «Κατά τη διάρκεια της αποστολής, έλαβα μερικά email από το Πεντάγωνο που έλεγαν "υπέροχη δουλειά"», λέει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v