Γκούλσμπι (Fed): Ολα στο τραπέζι για Σεπτέμβριο

Ο στόχος της Fed είναι να παραμείνει στο χρυσό μονοπάτι και να οδηγήσει τον πληθωρισμό χαμηλότερα χωρίς να προκαλέσει ύφεση, υποστήριξε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Γκούλσμπι (Fed): Ολα στο τραπέζι για Σεπτέμβριο

O αξιωματούχος της Fed, Όσταν Γκούλσμπι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν πρέπει να γίνει νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ή πρέπει να υπάρξει παύση, υπογραμμίζοντας ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

«Θα λάβουμε πολλές σημαντικές παρατηρήσεις τόσο για τον πληθωρισμό όσο και την αγορά εργασίας από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε. 

Σε συνέντευξή του στο Yahoo! Finance, δήλωσε ότι ο στόχος της Fed είναι να παραμείνει στο χρυσό μονοπάτι και να οδηγήσει τον πληθωρισμό χαμηλότερα χωρίς να προκαλέσει ύφεση. «Ως εδώ», είπε, «είμαστε στο χρυσό μονοπάτι».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. «Ήταν υπέροχα νέα να δούμε τον πληθωρισμό να υποχωρεί έτσι» τόνισε. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν να αυξήσουν τα επιτόκια για ενδέκατη φορά από τον Μάρτιο του 2022. Η Wall Street στοιχηματίζει ότι αυτή ήταν η τελευταία αύξηση σε αυτόν τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v