Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Επιστροφή στη συμφωνία σιτηρών όταν εκπληρωθούν οι όροι μας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ρωσία: Επιστροφή στη συμφωνία σιτηρών όταν εκπληρωθούν οι όροι μας

Το Κρεμλίνο επανέλαβε τη θέση του για τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία που επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών δια θαλάσσης μόλις εφαρμοστεί το μέρος που αφορά τη Ρωσία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη μεσολάβησαν στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι. Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρόμενη ότι η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να εξάγει ελεύθερα τα σιτηρά και τα λιπάσματά της ως μέρος αυτής της συμφωνίας.

Η απεσταλμένη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν «ενδείξεις» ότι η Ρωσία μπορεί να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις συζητήσεις για τη συμφωνία για τα σιτηρά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v