Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Ο Μετίν Γκιουράκ νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ο Μετίν Γκιουράκ αντικαθιστά τον Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν που προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Τουρκία: Ο Μετίν Γκιουράκ νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ο στρατηγός Μετίν Γκιουράκ ορίστηκε νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, σε μια σειρά αποφάσεων που έλαβε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, τις οποίες ενέκρινε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν προήδρευσε της κεκλεισμένων των θυρών σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, που προχώρησε στις κρίσεις των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Γκιουράκ θα αντικαταστήσει τον Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν που προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ο νέος αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ υπηρετεί ως διοικητής της 2ης Στρατιάς από το 2021.

Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρογλου, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, θα είναι ο νέος αρχηγός του Στρατού Ξηράς, αντικαθιστώντας τον Μουσά Άβσεβερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της τουρκικής προεδρίας.

Ο πτέραρχος Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου διορίστηκε νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την αποστράτευση του Ατίλα Γκιουλάν.

Όλοι τους αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 30 Αυγούστου.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ορίστηκε γυναίκα ναύαρχος, με την Γκοκτσέν Φιράτ Γιάς να παίρνει το βαθμό της αντιναυάρχου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v