Η Barclays εξετάζει μετακίνηση της ευρωπαϊκής της έδρας στο Παρίσι

Η πιθανή μετακίνηση θα επηρεάσει μόνο έναν «μικρό αριθμό» ρόλων στο Δουβλίνο και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους 24 μήνες.

Η Barclays εξετάζει μετακίνηση της ευρωπαϊκής της έδρας στο Παρίσι

Η Barclays εξετάζει τη μεταφορά της ευρωπαϊκής της έδρας από το Δουβλίνο στο Παρίσι.

«Εξερευνούμε μια πιθανή μετακίνηση των κεντρικών ευρωπαϊκών μας γραφείων από το Δουβλίνο στο Παρίσι» ανέφερε η ιρλανδική θυγατρική της τράπεζας σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Αυτό θα συνιστούσε μια τεχνική αλλαγή στο λειτουργικό μας μοντέλο εντός της Ε.Ε. και δεν θα είχε καμία επίδραση στις δραστηριότητες του ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την απασχόληση, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ή τα έσοδα» τονίζεται στην έκθεση.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο, η οποία απασχολεί περίπου 300 υπαλλήλους στο Παρίσι, έχει ήδη δηλώσει πρόσφατα ότι σχεδιάζει να προσθέσει περίπου 200 ακόμη άτομα έως το 2026.

Το αποτέλεσμα των «διερευνητικών» εργασιών για τη μετακίνηση των κεντρικών γραφείων δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην υπηρεσία που παρέχει η Barclays Europe στους πελάτες, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg η τράπεζα. Η πιθανή κίνηση θα επηρεάσει μόνο έναν «μικρό αριθμό» ρόλων στο Δουβλίνο και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους 24 μήνες.

Από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, πολλές χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην ηπειρωτική Ευρώπη, με το Δουβλίνο και το Παρίσι να είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v