Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει το σιτάρι, έκλεισε η Ρωσία το λιμάνι του Νοβοροσίσκ

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε απόπειρα επίθεσης στη ναυτική βάση από δύο ναυτικά drones. Παρά τη σημερινή άνοδο, το σιτάρι είναι σε χαμηλό δύο μηνών.

Ανεβαίνει το σιτάρι, έκλεισε η Ρωσία το λιμάνι του Νοβοροσίσκ

Ανοδικά κινούνται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού μετά το κλείσιμο του λιμανιού του Νοβοροσίσκ από τις ρωσικές αρχές λόγω επίθεσης drone.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι τιμές ενισχύονται έως και 2,6%. Η Κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας (CPC) ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας, προσθέτοντας ότι οι φορτώσεις πετρελαίου σε αγκυροβολημένα δεξαμενόπλοια συνεχίζονται και δεν υπήρξαν ζημιές στην υποδομή του CPC. Το λιμάνι χρησιμοποιείται επίσης για σιτηρά, λίπασμα και άνθρακα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε απόπειρα επίθεσης στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας από δύο ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία και τα δύο καταστράφηκαν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού είναι ολοένα και πιο ασταθή μετά την επίθεση της Ρωσίας στα λιμάνια της Ουκρανίας και την αποχώρησή της στις 17 Ιουλίου από τη συμφωνία που επέτρεπε τις αποστολές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία αποστέλλει επίσης ποσότητες-ρεκόρ σίτου στις παγκόσμιες αγορές, αυξάνοντας τις άφθονες προμήθειες. Ακόμη και με τη σημερινή άνοδο, οι τιμές του σιταριού έπεσαν σχεδόν κατά 10% αυτή την εβδομάδα και έκλεισαν την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v