Κατρακύλα 72% για τα κέρδη του ναυτιλιακού γίγαντα Maersk

Η εταιρεία έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό μετά από ένα «εξαιρετικό» 2022, καθώς οι υψηλές τιμές των θαλάσσιων ναύλων που την οδήγησαν σε κέρδη-ρεκόρ άρχισαν να ομαλοποιούνται γρήγορα.

Κατρακύλα 72% για τα κέρδη του ναυτιλιακού γίγαντα Maersk

Απότομη πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk λόγω της πτώσης των τιμών των εμπορευματοκιβωτίων, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς και να αναβαθμίσει την καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο, η πορεία της οποίας συχνά θεωρείται ως ενδεικτική για το παγκόσμιο εμπόριο, σημείωσε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) δευτέρου τριμήνου ύψους 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κάτω από το ρεκόρ των 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγράψει το ίδιο τρίμηνο το 2022.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει EBITDA ύψους 2,41 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η εταιρεία έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για μια απότομη πτώση των κερδών μετά από ένα «εξαιρετικό» 2022, καθώς οι υψηλές τιμές των θαλάσσιων ναύλων που την οδήγησαν σε κέρδη-ρεκόρ άρχισαν να ομαλοποιούνται γρήγορα.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση, από 21,65 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους σε 12,99 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν να μειώνονται και οι όγκοι παρέμειναν αδύναμοι λόγω της «συνεχιζόμενης πώλησης αποθεμάτων ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v