Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτυπήθηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο από ουκρανικό drone

Οι ρωσικές αρχές παραδέχτηκαν ότι δημιουργήθηκε ρήγμα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο χτύπημα αυτή την εβδομάδα. H Mόσχα προειδοποιεί ότι θα ανταποδώσει.

Χτυπήθηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο από ουκρανικό drone

Το μηχανοστάσιο του ρωσικού δεξαμενοπλοίου SIG υπέστη ζημιές κοντά στην Κριμαία ως αποτέλεσμα επίθεσης από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (θαλάσσιο drone), ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG ... δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι χθες επλήγη ρωσικό πολεμικό πλοίο με τον ίδιο τρόπο

 Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει. «Το καθεστώς του Κιέβου, χωρίς να καταδικάζεται από τις Δυτικές χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς, εφαρμόζει ενεργά νέες τρομοκρατικές μεθόδους, αυτή τη φορά στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες που δεν θα μείνουν αναπάντητες και οι δράστες τους αναπόφευκτα θα τιμωρηθούν» ανέφερε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v