Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτουν κεφάλια στη UBS, ριζική αναδιάρθρωση στην επενδυτική τραπεζική

Οι αλλαγές είναι ευρείες και περιλαμβάνουν πολλά τμήματα που ασχολούνται με επιμέρους κλάδους. Θα αποχωρήσουν υψηλόβαθμοι τραπεζίτες.

Πέφτουν κεφάλια στη UBS, ριζική αναδιάρθρωση στην επενδυτική τραπεζική

Η UBS Group είναι έτοιμη να κάνει σαρωτικές αλλαγές στις ανώτερες τάξεις του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής παγκοσμίως, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Credit Suisse, ανέφεραν στο Reuters άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι αλλαγές είναι ευρείες και περιλαμβάνουν πολλά τμήματα που ασχολούνται με επιμέρους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των καταναλωτών/λιανικών, ανέφεραν οι πηγές.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, ορισμένοι τραπεζίτες της Credit Suisse θα αναλάβουν μεγαλύτερους ρόλους, ενώ κάποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν, ανέφεραν οι πηγές. Και ορισμένοι τραπεζίτες της UBS θα φύγουν από την εταιρεία ως αποτέλεσμα του ανασχηματισμού, ανέφεραν οι πηγές.

Η αναδιάρθρωση είναι η τελευταία κίνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Sergio Ermotti για την ενσωμάτωση της UBS και της Credit Suisse σε μια διαδικασία που η τράπεζα είπε ότι θα είναι επώδυνη, με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να απειλούνται.

Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο είναι ο επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων και συμφωνιών στο χώρο της λιανικής της UBS, Τζεφ Ρόουζ, δήλωσαν δύο από τις πηγές. Ο Ματ Έιλερς, ο επικεφαλής οικονομικών χορηγών της UBS, βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για πιθανή αποχώρηση.

Οι πηγές προειδοποίησαν ότι οι αλλαγές δεν έχουν οριστικοποιηθεί και οι λεπτομέρειες της αναδιάρθρωσης εκκρεμούν. Ζήτησαν να μην κατονομαστούν πριν από επίσημη ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v