Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιές 4,5 δισ. ευρώ για τη Siemens Energy από την αιολική

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 5,1% μετά την αποκάλυψη της ζημίας από την εταιρεία και έρχεται μετά από μια σειρά αποτυχιών στην προσπάθεια να ξεπεράσει ελαττώματα κατασκευής των στροβίλων της.

Ζημιές 4,5 δισ. ευρώ για τη Siemens Energy από την αιολική

Η Siemens Energy ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητας στην αιολική ενέργεια, καθώς τα προβλήματα με τους στρόβιλους της αναμένεται να προκαλέσουν ζημιά 4,5 δισ. ευρώ! 

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 5,1% μετά την αποκάλυψη της ζημίας από την εταιρεία και έρχεται μετά από μια σειρά αποτυχιών στην προσπάθεια να ξεπεράσει ελαττώματα κατασκευής των στροβίλων της τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα ο τομέας να μην είναι κερδοφόρος για χρόνια.

«Ήταν ένα πολύ απαιτητικό τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. Η εταιρεία εξετάζει τώρα διαφορετικά στοιχεία στις δραστηριότητές της στην αιολική ενέργεια, πρόσθεσε, καθώς τα προβλήματα «καθυστερούν την πορεία μας προς την κερδοφορία» για το τμήμα.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη ενημέρωση από τη Siemens Energy μετά την ανάκληση της ετήσιας καθοδήγησης για τα κέρδη της τον Ιούνιο. Εκείνη την εποχή, οι μετοχές της υποχώρησαν βίαια, αφού η εταιρεία είπε ότι τα τεχνικά προβλήματα με τους χερσαίους στρόβιλους από την ισπανική θυγατρική της Siemens Gamesa θα μπορούσαν να κοστίσουν περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την επίλυση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v