Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η μεταφορική εταιρεία Yellow

Η πτώχευση της σχεδόν αιωνόβιας εταιρείας θέτει σε κίνδυνο 30.000 θέσεις εργασίας σε μια εποχή που ο κλάδος των μεταφορών παλεύει με πτώση του όγκου εργασιών.

ΗΠΑ: Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η μεταφορική εταιρεία Yellow

Η αμερικανική μεταφορική εταιρεία Yellow κατέθεσε την Κυριακή αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, καθώς δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί το διαρκώς αυξανόμενο χρέος και μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο των οδηγών Teamsters.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πτώχευση της σχεδόν αιωνόβιας εταιρείας θέτει σε κίνδυνο 30.000 θέσεις εργασίας σε μια εποχή που ο κλάδος των μεταφορών παλεύει με πτώση του όγκου εργασιών.

Στους πελάτες της ιστορικής εταιρείας περιλαμβάνονται μεγάλοι λιανοπωλητές όπως η Walmart και η Home Depot, κατασκευαστές και η Uber Freight.Κάποιες εταιρείες είχαν διακόψει τις αποστολές στη Yellow υπό τον φόβο ότι μπορεί να μείνουν ακινητοποιημένες αν η εταιρεία χρεοκοπήσει.

Πριν την παρακμή της, η Yellow κατείχε περίπου το 8% έως 10% του μεριδίου αγοράς.

Η Yellow δήλωσε την Κυριακή ότι σκοπεύει να αποπλρώσει πλήρως δάνειο διάσωσης 700 εκατ. δολαρίων που έλαβε από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο προγράμματος στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v