Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στην κερδοφορία η TUI το δεύτερο τρίμηνο

Στα €169 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη προ τόκων και φόρων του ταξιδιωτικού κολοσσού το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Άνοδος 7% στη μέση τιμή των πακέτων διακοπών. Στα €25 εκατ. το κόστος από τις πυρκαγιές στη Ρόδο.

Επέστρεψε στην κερδοφορία η TUI το δεύτερο τρίμηνο

Η TUI κατέγραψε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ανέφερε ότι αναμένει το 2023 να κινηθεί κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν στα 169 εκατ. ευρώ το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για το πρώτο κερδοφόρο καλοκαιρινό τρίμηνο μετά την πανδημία.

Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 145 εκατ. ευρώ.

Η TUI διατήρησε την πρόβλεψη για κέρδη προ τόκων και φόρων πάνω από τα 409 εκατ. ευρώ που εμφάνισε το δημοσιονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν η κατάργηση των περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid άνοιξε το δρόμο για μια ισχυρή ταξιδιωτική σεζόν σε όλη την Ευρώπη.

Η μέση τιμή των πακέτων διακοπών είναι 7% υψηλότερες από πέρυσι.

Η TUI σημείωσε ότι οι καλοκαιρινές της κρατήσεις ήταν στο 95% των προ πανδημίας επιπέδων πριν από την πανδημία.

Ο τουριστικός πράκτορας αναμένει ότι το κόστος των πρόσφατων πυρκαγιών στο ελληνικό νησί της Ρόδου θα είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων επαναπατρισμού και των αποζημιώσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v