Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στα $19 δισ. οι ζημίες των τραπεζών από κόκκινα δάνεια το δεύτερο τρίμηνο

Οι τράπεζες ανέφεραν 18,9 δισ. δολάρια σε μη ανακτήσιμες απώλειες από δάνεια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, αύξηση σχεδόν 17% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες και 75% υψηλότερη από την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΗΠΑ: Στα $19 δισ. οι ζημίες των τραπεζών από κόκκινα δάνεια το δεύτερο τρίμηνο

Οι τράπεζες των ΗΠΑ υπέστησαν ζημιές σχεδόν 19 δισ. δολαρίων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια, καθώς αυξάνονται οι χρεοκοπίες μεταξύ των κατόχων πιστωτικών καρτών και των δανειοληπτών στον τομέα των εμπορικών ακινήτων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τράπεζες ανέφεραν 18,9 δισ. δολάρια σε μη ανακτήσιμες απώλειες από δάνεια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αύξηση σχεδόν 17% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες και 75% υψηλότερη από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συνολικά, οι τράπεζες έχασαν 61 σεντς για κάθε δάνειο 100 δολαρίων, τα περισσότερα από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού είχε γονατίσει την οικονομία.

Το άλμα στις απώλειες από προβληματικά δάνεια έρχεται καθώς η άνοδος των επιτοκίων από τη Fed ασκεί πιέσεις σε όσους έχουν λάβει δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v