Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας η κεφαλαιοποίηση της Νovo Nordisk

H Νοvo Nordisk αξίζει όσες όλες οι υπόλοιπες μετοχές στον «blue chip» δείκτη του χρηματιστηρίου της Δανίας. Ώθηση από το νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας.

Ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας η κεφαλαιοποίηση της Νovo Nordisk

H κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας, καθώς η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής έχει πραγματοποιήσει ξέφρενο ράλι με ώθηση από νέο φάρμακο για την παχυσαρκία. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι το φάρμακο Wegovy μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων κατά 20% εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση στα 423 δισ. δολάρια, πάνω από το ΑΕΠ της Δανίας το 2022. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Novo Nordisk διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης εταιρείες στην Ευρώπη με όρους κεφαλαιοποίησης. 

Η εταιρεία είναι ήδη η μεγαλύτερη στη Δανία από το 2008, αφήνοντας πίσω τον ναυτιλιακό κολοσσό Moller-Maersk.

H κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk είναι πλέον μεγαλύτερη από τη συνολική αξία όλων των υπόλοιπων εταιρειών στον δείκτη αναφοράς του δανέζικου χρηματιστηρίου, τον OMXC25.

«Η Novo έχει γίνει μια πολύ κυρίαρχη μετοχή στη Δανία και η εταιρεία ασκεί επίσης σημαντική επιρροή στην επιχειρηματική κοινότητα της Δανίας» δήλωσε στο Bloomberg η Ζοζεφίν Σετί, υπεύθυνη στρατηγικής στη μονάδα διαχείρισης ενεργητικού της Nordea Bank. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v