Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται τα σχέδια της CVC Capital Partners για IPO

Το επενδυτικό fund εγκατέλειψε τα σχέδια για IPO την περασμένη χρονιά στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλάζουν τα δεδομένα μετά την ανάκαμψη των αγορών και την άντληση $26 δισ. για buyout fund.

Επανέρχονται τα σχέδια της CVC Capital Partners για IPO

Η CVC Capital Partners επανεξατάζει τα σχέδια εισαγωγής σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, κάτι που μπορεί να συμβεί πριν το τέλος του έτους, σύμφωνα με πηγές των Financial Times. 

Το επενδυτικό fund με την ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και τη δεσπόζουσα παγκόσμια δραστηριότητα εγκατέλειψε τα σχέδια εισαγωγής την περασμένη χρονιά μετά τη βουτιά που σημειώθηκε στις διεθνείς αγορές στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Αλλά η ανάκαμψη των αγορών και η άντληση 26 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία του μεγαλύτερου buyout fund στον κόσμο καθιστούν πιο ευνοϊκές τις συνθήκες, σημείωσαν πηγές. Τόνισαν, ωστόσο, ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση. 

H CVC είχε αποτιμηθεί περίπου στα 15 δισ. δολάρια όταν συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο μειοψηφίας στην Dyal Capital της Blue Owl το 2021. 

Οι private equity όμιλοι  Bridgepoint, TPG και Antin Infrastructure Partners εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια στο χρηματιστήριο, την περίοδο εκρηκτικής ανάπτυξης του τομέα, όταν το φθηνό χρέος και οι υψηλές αποτιμήσεις οδήγησαν τα έσοδα υψηλότερα. Αλλά καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια και η ανάπτυξη επιβραδύνεται, οι μετοχές πολλών εισηγμένων εταιρειών private equity υποχωρούν. 

Η CVC Capital έχει 25 γραφεία σε όλον τον κόσμο και διαχειρίζεται ενεργητικό 140 δισ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, η CVC θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα που θα αντλούσε από μια IPO για την εξαγορά άλλων εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού, μεταξύ των οποίων και κάποια που θα ειδικεύεται στις υποδομές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v