Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Αυξάνει το ρίσκο χρεοκοπίας ομολόγων στις αναδυόμενες

Ενισχύονται οι φόβοι μετάστασης από μια πιθανή χρεοκοπία της Country Garden και συνολικά από την αστάθεια στον τομέα των ακινήτων της Κίνας, αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

JP Morgan: Αυξάνει το ρίσκο χρεοκοπίας ομολόγων στις αναδυόμενες

Η JP Morgan αύξησε την πρόβλεψή της για τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης για τις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως στο 9,7% από 6% το 2023.

Επίσης, αύξησε την πρόβλεψή της για τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ασία στο 10% από 4,1% — το ποσοστό αυτό μειώνεται σε μόλις 1%, εάν εξαιρεθούν τα ακίνητα στην Κίνα.

Η τράπεζα αναμένει ότι τα ακίνητα στην Κίνα θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% όλων των όγκων αθέτησης υποχρεώσεων στα ομόλογα υψηλής απόδοσης των αναδυόμενων αγορών το 2023, ακολουθούμενα από το 35% σε ρωσικές εταιρείες και 12% από τους εκδότες της Βραζιλίας.

Η JPMorgan αύξησε το ρίσκο για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές, κυρίως λόγω των αυξανόμενων φόβων μετάδοσης από μια πιθανή χρεοκοπία της Country Garden και συνολικά από την αστάθεια στον τομέα των ακινήτων της Κίνας.

Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων προειδοποιεί ότι η Country Garden έχει πολύ μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο από την China Evergrande Group, η οποία χρεοκόπησε το 2021 και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v