Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Το sell-off στα treasuries δεν έχει τελειώσει ακόμα

Oι προοπτικές επιτάχυνσης της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν περιθώρια συνέχισης της ανοδικής πορείας των αποδόσεων, σύμφωνα με αναλυτές της Barclays.

Barclays: Το sell-off στα treasuries δεν έχει τελειώσει ακόμα

Υπάρχουν περιθώρια για συνέχιση του sell-off στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που έχει οδηγήσει τις απόδοσεις του 10ετούς και 30ετούς τίτλου σε υψηλά 16 και 12 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με αναλυτές της Barclays.

«Προειδοποιούμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην ξεθωριάσει το sell-off στην αγορά ομολόγων, καθώς, παρά την απότομη ανοδική κίνηση, πιστεύουμε ότι οι αποδόσεις μπορούν να ανέβουν περισσότερο. Διατηρούμε αυτή την εκτίμηση» έγραψαν αναλυτές της Barclays σε σημείωμα την Πέμπτη. 

 Επιπρόσθετα, οι επενδυτές ανησυχούν για ένα ακόμα μεγάλο sell-off», κρίνοντας από αυτό που η Barclays περιγράφει ως χτίσιμο θέσεων στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης. 

Το μοντέλο πρόβλεψης του ΑΕΠ του παραρτήματος της Fed στην Ατλάντα έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και με ρυθμό 5,8% το τρίτο τρίμηνο. Ακόμα και αν κάποιος επιλέξει να μην λάβει υπόψη την πρόβλεψη, η οικονομία οδεύει για ένα καλό ρυθμό ανάπτυξης κατά την τρέχουχα περίοδο, σύμφωνα με τη Barclays. 

«Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από την τάση, που μπορεί ακόμα και να ανεβάζει απότομα ταχύτητα, θέτει υπό αμφισβήτηση αν η νομισματική πολιτική είναι σφιχτή. Οι αγορές αντιδρούν σε αυτό προσαρμόζοντας τα επιτόκια υψηλότερα» τονίζεται στην έκθεση της Barclays. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v