Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι στις τιμές φυσικού αερίου, πονοκέφαλος η Αυστραλία

Διψήφια κέρδη στην αγορά της Ολλανδίας παρά τις γεμάτες αποθήκες στη Γηραιά Ηπειρο. Ο φόβος απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αυστραλία κρατά τους traders σε συναγερμό.

Νέο ράλι στις τιμές φυσικού αερίου, πονοκέφαλος η Αυστραλία

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου εκτινάσσονται εκ νέου σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες μονάδες στην Αυστραλία προετοιμάζονται για απεργία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στις συζητήσεις για τους μισθούς την Τετάρτη.

Το φυσικό αέριο στην Ολλανδία, σημείο αναφοράς για τη Γηραιά Ήπειρο, εκτινάχθηκε έως και 18% στα 42,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις συναλλαγές νωρίς τη Δευτέρα, για να περιορίσει τα κέρδη του στο 10% στη συνέχεια.

Οι κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου, εάν η Woodside Energy Group, ο διαχειριστής των μονάδων στην Αυστραλία, δεν προσφέρει μια κατάλληλη συμφωνία, υποστήριξαν τα συνδικάτα το Σαββατοκύριακο. Στο πρόβλημα προστίθενται και οι μονάδες της Chevron Corp., όπου οι εργαζόμενοι άρχισαν να ψηφίζουν για πιθανές απεργίες από την περασμένη εβδομάδα.

Η πιθανότητα διακοπής του εφοδιασμού στην Αυστραλία, που μπορεί να επηρεάσει το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG, έχει κρατήσει τους Ευρωπαίους εμπόρους σε επιφυλακή αυτό τον μήνα. Το άγχος έχει αυξηθεί παρόλο που η Ευρώπη είναι καλά εφοδιασμένη για τον χειμώνα και σπάνια λαμβάνει καύσιμα από την Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v