Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Ερντογάν στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ για την Κύπρο

Σκληρή γραμμή από τον Τούρκο πρόεδρο. «Δεν είναι νόμιμο ούτε ανθρωπιστικό να εμποδίζουν τους Τουρκοκύπριους που ζουν στην Πύλα να έχουν πρόσβαση στα εδάφη της πατρίδας τους», είπε. «Δεν θα δεχτούμε καμία επιβολή στο νησί».

Επίθεση Ερντογάν στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ για την Κύπρο

Η Τουρκία δεν θα δεχτεί επιβολές στη Μεγαλόνησο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την ένταση στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, βάζοντας στο στόχαστρο την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

«Κρίνουμε ότι δεν είναι καλόπιστη καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτή η επέμβαση, την ώρα που προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και να λύσουμε τις διαφορές μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η παρέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στο έδαφος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)” δεν είναι ποτέ αποδεκτή», ακολούθησε την πάγια γραμμή της Άγκυρας περί ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο.

«Δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ανθρωπιστικό να εμποδίζουν τους Τουρκοκύπριους που ζουν στην Πύλα να έχουν πρόσβαση στα εδάφη της πατρίδας τους», δήλωσε και, συνεχίζοντας την επίθεση κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης, είπε ότι το επεισόδιο αυτό «έριξε σκιά στην ουδετερότητα και έβλαψε τη φήμη της».

«Συμπεριφορές αντίθετες με το διεθνές δίκαιο έχουν αυξήσει την ένταση στην περιοχή. Δεν βρίσκουμε καλόπιστη αυτή την παρέμβαση. Περιμένουμε (από την Ειρηνευτική Δύναμη) να συμβάλει στις ανάγκες όλων των μερών στο νησί, ανταποκρινόμενη στο όνομά της. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε επιβολή στο νησί», προσέθεσε. Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει μόνους τους «Τουρκοκύπριους αδελφούς» της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v