Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία και Κίνα καλούν για διεύρυνση της ομάδας των BRICS

Η αύξηση των μελών του μπλοκ αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση του «ειδικού βάρους» της ομάδας. Ωστόσο υπάρχει διάσταση απόψεων για το εύρος.

Ινδία και Κίνα καλούν για διεύρυνση της ομάδας των BRICS

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι (φωτ.) έδωσε δημόσια την υποστήριξή του στην ένταξη νέων μελών στους BRICS ενώ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

«Η Ινδία υποστηρίζει πλήρως την επέκταση των μελών των BRICS και χαιρετίζουμε το να προχωρήσουμε σε αυτό με βάση τη συναίνεση», είπε ο Μόντι στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του μπλοκ, που περιλαμβάνει επίσης τη Βραζιλία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.

Μια επέκταση της ομάδας των δυνάμεων των αναδυόμενων αγορών θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του ειδικού βάρους της στην παγκόσμια οικονομία και στην αντιμετώπιση της κυριαρχίας της Ομάδας των G-7.

Δεκάδες έθνη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Η Κίνα είναι υπέρ της προσθήκης περισσότερων μελών, αλλά η Ινδία, η οποία ανησυχεί ότι το μπλοκ θα μπορούσε να γίνει φερέφωνο για τη γείτονά της, έχει υποστηρίξει μια προσεκτική προσέγγιση, σημειώνει το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v