Από Αύγουστο χειμώνα στο Μιλάνο

Σφοδρότατες καταιγίδες, χοντρό χαλάζι και σοβαρές ζημιές στην κεντροβόρεια Ιταλία. Πρόωρο φθινόπωρο με βουτιά της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς.

Από Αύγουστο χειμώνα στο Μιλάνο

Η κακοκαιρία, όπως αναμενόταν, έφτασε στις Άλπεις και στη Βόρεια Ιταλία. Χθες το βράδυ 25/08 χοντρό χαλάζι χτύπησε την ελβετική πόλη του Λοκάρνο, προκαλώντας πολύ σοβαρές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα, ενώ αργά το βράδυ χιλιάδες κεραυνοί «φώτισαν» τον ουρανό της περιφέρειας Αόστα στα ιταλικά σύνορα με την Ελβετία.

Σήμερα 26/08 λίγο πριν τις 4 μ.μ. τοπική ώρα μια σφοδρότατη καταιγίδα χτύπησε το βορειοδυτικό Μιλάνο. Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν πολλά δέντρα και να ξεριζωθούν σκεπές και στέγες κτιρίων, ενώ η ταλαιπωρία για τους οδηγούς ήταν μεγάλη καθώς έπεσε ένα μεγάλο δέντρο στη δυτική περιφερειακή οδό (Tangenziale Ovest), περιορίζοντας την κυκλοφορία σε έναν σημαντικό οδικό άξονα.

Σε ισχύ βρίσκεται δημοτικό διάταγμα που απαγορεύει την πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους πρασίνου κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι αρχές παρακολουθούν τους ποταμούς Λάμπρο και Σεβέζο λόγω ενδεχόμενων υπερχειλίσεων.

Ζημιές σημειώθηκαν και στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, ιδιαίτερα στις περιοχές Βερτσέλι και Κασάλε Μονφεράτο.

Η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην κεντροβόρεια Ιταλία συνδέεται με την άφιξη του κυκλώνα Ποπέα, ο οποίος αντικαθιστά τον καυτό Νέρωνα και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βίαιος, με ακραία καιρικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδικοί μιλούν για πρόωρο φθινόπωρο – τουλάχιστον για μερικές ημέρες – και ήδη οι αρχές προετοιμάζονται για σφοδρές βροχοπτώσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v