Αυστραλία: Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν μετά από συντριβή αεροσκάφους

Το αεροσκάφος Osprey στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο νησί Μέλβιλ, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Αυστραλία: Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν μετά από συντριβή αεροσκάφους

Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος Osprey στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε απομονωμένο τροπικό νησί στη βόρεια Αυστραλία κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων, ανακοίνωσε αξιωματούχος των πεζοναυτών.

«Υπήρχαν συνολικά 23 επιβαίνοντες. Τρεις είναι νεκροί και πέντε άλλοι, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Ντάργουιν», αναφέρει ο αξιωματούχος σε ανακοίνωσή του.

Σε συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί πριν από το περιστατικό και παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις διάσωσης που καταβάλλονταν στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό, το οποίο, όπως διευκρίνισε, σημειώθηκε στο νησί Μέλβιλ, βόρεια του Ντάργουιν, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Exercise Predator’s Run 2023.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι παρέχεται κάθε υποστήριξη και βοήθεια αυτή την δύσκολη ώρα», σημείωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Το περιστατικό δεν αφορά προσωπικό των αυστραλιανών δυνάμεων, διευκρίνισε.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι αρκετοί άνθρωποι έλαβαν πρώτες βοήθειες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v