Χάκερς εισέβαλαν στα άδυτα της αστυνομίας του Λονδίνου

«Κυβερνοεγκληματίες» διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα των αστυνομικών. Πιθανή διαρροή δεδομένων προκαλεί «απίστευτη ανησυχία και οργή».

Χάκερς εισέβαλαν στα άδυτα της αστυνομίας του Λονδίνου

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα ασφαλείας μετά τη «μη αδειοδοτημένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα» μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.

Η εν λόγω εταιρεία διατηρεί αρχεία με τα ονόματα, τις φωτογραφίες, τον μισθό και τον βαθμό αστυνομικών και εργαζομένων στην αστυνομία.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι «κυβερνοεγκληματίες διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα» της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα της αστυνομίας του Λονδίνου, της μεγαλύτερης στη Βρετανία.

Η Σκότλαντ Γιάρντ από την πλευρά της διευκρίνισε ότι οι ερευνητές συνεργάζονται με την εταιρεία για να εξετάσουν αν υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δεν είναι γνωστό πότε σημειώθηκε η κυβερνοεπίθεση ούτε ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν είχε στη διάθεσή της προσωπικές πληροφορίες των εργαζομένων, όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικούς αριθμούς ή οικονομικά στοιχεία.

Για την Ομοσπονδία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 30.000 αστυνομικούς, αυτό το κενό ασφαλείας θα προκαλέσει «απίστευτη ανησυχία και οργή» στους αστυνομικούς.

«Πρόκειται για μια απίστευτη παραβίαση ασφαλείας που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», τόνισε ο Ρικ Πράιορ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση γίνεται μερικές εβδομάδες αφού η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι από λάθος δημοσίευσε τα στοιχεία σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της -περίπου 10.000 αστυνομικών και άλλων εργαζομένων- , μεταξύ των οποίων το επώνυμο και τα πρώτα γράμματα του ονόματός τους, τον βαθμό τους ή ακόμη και τη μονάδα στην οποία εργάζονται.

Η αστυνομία του Νόρφολκ και Σάφολκ παραδέχθηκε λίγο αργότερα ότι από λάθος διέρρευσε πληροφορίες για περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v