Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρέναραν ξανά τα δάνεια στην ευρωζώνη

Πρόβλημα τα υψηλά επιτόκια. Ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις επιβραδύνθηκε στο 2,2% ετησίως τον Ιούλιο, μετά από 3,0% τον Ιούνιο, ενώ προς τα νοικοκυριά κατέβασε ταχύτητα στο 1,3% από 1,7%, σύμφωνα με έκθεση της ΕΚΤ.

Φρέναραν ξανά τα δάνεια στην ευρωζώνη

Κατέβασε ταχύτητα ξανά τον Ιούλιο η αύξηση των δανείων προς τις εταιρείες της ευρωζώνης, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια φρενάρουν τη δημιουργία πιστώσεων και την οικονομική ανάπτυξη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση μετά από 3,0% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η πιστωτική επέκταση των νοικοκυριών επιβραδύνθηκε στο 1,3% από 1,7% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για ένατη συνεχή φορά τον Ιούλιο, αυξάνοντας το επιτόκιο που πληρώνει η ΕΚΤ στις καταθέσεις των τραπεζών από 3,50% σε 3,75%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.

Ο δείκτης M3 της προσφοράς χρήματος, που θεωρήθηκε στο παρελθόν ως καλός δείκτης μελλοντικής οικονομικής επέκτασης, συρρικνώθηκε κατά 0,4% τον Ιούλιο μετά από ανάπτυξη 0,6% τον Ιούνιο - ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες για 0,0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v