Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν θα μεταβεί στην Ινδία για τη σύνοδο G20 ο Πούτιν

BRICS, G20 και ρωσοϊνδική «στρατηγική σύμπραξη» στην ατζέντα της τηλεφωνικής επικοινωνίας Πούτιν-Μόντι. Ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της λέσχης των 20 μεγάλων οικονομιών.

Δεν θα μεταβεί στην Ινδία για τη σύνοδο G20 ο Πούτιν

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί, είπε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα και στην οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση της ομάδας αναδυόμενων οικονομιών BRICS -που περιλαμβάνει την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική- καθώς και για τη σύνοδο κορυφής της λέσχης των μεγάλων οικονομιών G20 που θα φιλοξενήσει το Νέο Δελχί τον επόμενο μήνα.

Ο Πούτιν είπε στον Μόντι πως θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ινδική κυβέρνηση.

«Ενώ εξέφρασε κατανόηση για την απόφαση της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για τη συνεπή υποστήριξη της Ρωσίας σε όλες τις πρωτοβουλίες της ινδικής προεδρίας της G20», ανέφερε η ινδική κυβέρνηση.

«Εξετάστηκαν επίκαιρα θέματα των ρωσοϊνδικών σχέσεων, τα οποία αναπτύσσονται προοδευτικά στο πνεύμα μιας ιδιαίτερα προνομιούχας στρατηγικής σύμπραξης», ανέφερε σε δήλωση το Κρεμλίνο.

«Επιβεβαιώθηκε η θετική δυναμική της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v