Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα χρειαστούν μέρες για να λυθούν τα προβλήματα με τις πτήσεις στη Βρετανία

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν χθες, καθώς οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να εισάγουν χειροκίνητα τα σχέδια πτήσεων.

Θα χρειαστούν μέρες για να λυθούν τα προβλήματα με τις πτήσεις στη Βρετανία

Μια διαταραχή σε όλο το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα, που άφησε αποκλεισμένους χιλιάδες επιβάτες, «θα χρειαστεί μερικές ημέρες» για να επιλυθεί, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ενώ το πρόβλημα με το σύστημα προγραμματισμού πτήσεων επιδιορθώθηκε μέσα σε λίγες ώρες, η αναστάτωση είναι πιθανό να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς οι αεροπορικές εταιρείες εργάζονται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών.

«Δέχομαι ότι έχει αναστατώσει χιλιάδες ανθρώπους και θα χρειαστούν μερικές μέρες για να επιστρέψουν οι άνθρωποι εκεί που θα έπρεπε να είναι», είπε ο Μαρκ Χάρπερ στο Radio 4 του BBC.

Η αιτία της διαταραχής θα διερευνηθεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, πρόσθεσε ο Χάρπερ, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση ήταν «σαφής ότι δεν επρόκειτο για επίθεση στον κυβερνοχώρο».

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν χθες Δευτέρα, καθώς οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να εισάγουν χειροκίνητα τα σχέδια πτήσεων.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, κάλεσε τους επιβάτες μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία, προτού μεταβούν σήμερα στο αεροδρόμιο.

Από την πλευρά τους, οι ίδιες οι αεροπορικές προχωρούν σε αλλαγές στα προγράμματά τους, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν όσους περισσότερους επιβάτες γίνεται, αλλά ορισμένα αεροσκάφη και πληρώματα δεν βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε. «Προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε να επαναφέρουμε τους επιβάτες που επλήγησαν στην προγραμματισμένη πτήση τους», έγραψε η British Airways στο X.

ΠΗΓΕΣ: Financial Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v