Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Μεγάλη άνοδος της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Οι ξένοι επισκέπτες που εξασφάλισαν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής Uber ενισχύθηκαν κατά 43% σε σχέση με το διάστημα Απριλίου - Ιουλίου του 2022.

Uber: Μεγάλη άνοδος της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Ενισχυμένη είναι η παρουσία ξένων τουριστών στη χώρα, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής Uber στην Ελλάδα. Οι ξένοι επισκέπτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και συρρέουν στη χώρα και στα νησιά της όπως διαπιστώνεται από τη δυναμική χρήση της εφαρμογής Uber για της μετακινήσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα Απριλίου - Ιουλίου 2023 αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των τουριστών που άνοιξαν την εφαρμογή στο κινητό τους. Οι ξένοι επισκέπτες που εξασφάλισαν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής Uber ενισχύθηκαν κατά 43% σε σχέση με το διάστημα Απριλίου - Ιουλίου του 2022.

Τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο μέσω της Uber κατέγραψαν αύξηση 43% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι διαδρομές των επισκεπτών εντός της Αθήνας καταγράφηκαν ενισχυμένες κατά 30%.

Την κορυφαία τριάδα επισκεπτών που έκαναν χρήση της εφαρμογής μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2023 καταλαμβάνουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Ειδικότερα οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που εξασφάλισαν διαδρομή μέσω της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία κατέγραψαν αύξηση 13% αντίστοιχα στις διαδρομές μέσω της εφαρμογής της Uber.

«Βιώνουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου φέτος. Η Ελλάδα επιβεβαιώνεται και φέτος ότι αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, ειδικά για τους Αμερικανούς που επιλέγουν την Ευρώπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ως Uber δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τον τουρισμό στη χώρα μας, διασφαλίζοντας προσιτές και ασφαλείς επιλογές μετακίνησης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της χώρας», σχολίασε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v