Πρώτη απεργία από το 1950 σε πολυκατάστημα στην Ιαπωνία!

Η προειδοποίηση για απεργία έχει συγκλονίσει τη χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι σπάνια βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας υψηλότερους μισθούς ή καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πρώτη απεργία από το 1950 σε πολυκατάστημα στην Ιαπωνία!

Το κομψά ντυμένο, μόνιμα ευγενικό προσωπικό ενός από τα πιο διάσημα πολυκαταστήματα του Τόκιο πρόκειται να σπάσει την παράδοση και να προχωρήσει σε απεργία για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1950.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι πελάτες του πολυκαταστήματος Seibu στο Ikebukuro προειδοποιήθηκαν στον ιστότοπό του την Τετάρτη ότι το κατάστημα θα είναι κλειστό όλη την ημέρα την Πέμπτη.

Αιτία είναι η εργατική κινητοποίηση, η οποία θα διακόψει μια σειρά από φθινοπωρινές προσφορές στο κατάστημα μόδας, αξεσουάρ και προϊόντων ομορφιάς.

Η προειδοποίηση για απεργία έχει συγκλονίσει μία χώρα όπου οι εργαζόμενοι σπάνια βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας υψηλότερους μισθούς ή καλύτερες συνθήκες εργασίας, αν και οι αναλυτές λένε ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται μεγαλύτερη δύναμη τα επόμενα χρόνια καθώς η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη χώρα επιταχύνεται.

Η απεργία, στην οποία συμμετέχουν έως και 900 εργαζόμενοι, διεξάγεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της ιδιοκτησίας του πολυκαταστήματος, 7&i Holdings, να πουλήσει την αλυσίδα 10 καταστημάτων Sogo & Seibu στο αμερικανικό επενδυτικό fund Fortress.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v