Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ εντάσσει την Τουρκία στην «Ψηφιακή Ευρώπη», πρόσβαση σε κονδύλια 7,5 δισ.

Οι συμμετέχοντες από την Τουρκία θα μπορούν να συμμετέχουν σε έργα που αναπτύσσουν ψηφιακές τεχνολογίες σε ολόκληρη την ΕΕ σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Η ΕΕ εντάσσει την Τουρκία στην «Ψηφιακή Ευρώπη», πρόσβαση σε κονδύλια 7,5 δισ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία σύνδεσης της χώρας στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη». Κατόπιν των υπογραφών, η συμφωνία σύνδεσης θα τεθεί σε ισχύ αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες επικύρωσης, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επιχειρήσεις, οι δημόσιες διοικήσεις και άλλοι επιλέξιμοι οργανισμοί της Τουρκίας θα έχουν πρόσβαση στις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη», ενός προγράμματος με συνολικό προϋπολογισμό 7,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες από την Τουρκία θα μπορούν να συμμετέχουν σε έργα που αναπτύσσουν ψηφιακές τεχνολογίες σε ολόκληρη την ΕΕ σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες. Θα μπορούν επίσης να δημιουργήσουν κόμβους ψηφιακής καινοτομίας στην Τουρκία.

Με την εν λόγω συμφωνία σύνδεσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα ενισχύσουν τους ισχυρούς δεσμούς τους στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών. Προκύπτουν δυνητικά οφέλη χάρη στις ικανότητες και τα μέσα της Τουρκίας στους τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη», μεταξύ άλλων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Επιτροπή ελπίζει επίσης ότι η Τουρκία θα προωθήσει στενότερους δεσμούς με την οικονομία και την κοινωνία της ΕΕ, ότι θα συνεργαστεί περισσότερο για την ανάπτυξη των τεχνολογικών μας ικανοτήτων και θα στηρίξει την ψηφιοποίηση, ιδίως των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων.

Τα κονδύλια του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» θα συμπληρώσουν τη χρηματοδότηση που διατίθεται στην Τουρκία μέσω άλλων προγραμμάτων της ΕΕ, όπως το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Οι στόχοι και οι ειδικοί θεματικοί τομείς που είναι επί του παρόντος επιλέξιμοι για χρηματοδότηση περιγράφονται λεπτομερώς στα σχετικά προγράμματα εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v