Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα έδωσαν οι πιστωτές στην κινεζική Country Garden

Η κινεζική κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει έγκριση για αναδιάρθρωση ομολόγου αξίας 500 εκατ. δολαρίων. Ράλι για τη μετοχή.

Ανάσα έδωσαν οι πιστωτές στην κινεζική Country Garden

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Country Garden σημείωσαν άνοδο σχεδόν 20% σήμερα, αφού οι πιστωτές συμφώνησαν το Σαββατοκύριακο να αναδιαρθρώσουν την αποπληρωμή ενός ομολόγου σε γουάν που έληγε το Σάββατο.

Η έγκριση από τους κατόχους ομολόγων παρέχει περισσότερο χρόνο στην εταιρεία που έχει πρόβλημα ρευστότητας καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στις εγχώριες και διεθνείς υποχρεώσεις αποπληρωμής της.

Η Country Garden ανέφερε σε δήλωση προς τους κατόχους ομολόγων ότι είχε εξασφαλίσει έγκριση του 56,08% από τους συμμετέχοντες Κινέζους πιστωτές. Οι πιστωτές έδωσαν παράταση για ένα ομόλογο σχεδόν 4 δισ. γουάν (550 εκατ. δολάρια) που έληγε το Σάββατο και επέτρεψαν στην εταιρεία να αποπληρώσει το χρέος σε μια σειρά δόσεων κατά τη διάρκεια τριών ετών.

Η είδηση οδήγησε υψηλότερα τις μετοχές της εταιρείας. Ο τίτλος, όμως, εξακολουθεί να χάνει πάνω από 60% φέτος.

Η Country Garden, που κάποτε θεωρούνταν ένας από τους Κινέζους developer που ήταν λιγότερο πιθανό να χρεοκοπήσει, δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις πρόσφατες υποχρεώσεις της. Έχασε πληρωμές τόκων ύψους 22,5 εκατ. δολαρίων σε δύο διεθνή ομόλογα 500 εκατ. δολαρίων πριν από περίπου ένα μήνα, προκαλώντας εκτεταμένο ξεπούλημα σε μετοχές του κλάδου.

Οι μετοχές developers που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο έως και 10,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v