Εξαγοράζει την DIF Capital Partners η CVC, ντιλ 1 δισ. ευρώ

Η DIF ιδρύθηκε το 2005, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 16 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 200 επαγγελματίες σε 11 γραφεία.

Εξαγοράζει την DIF Capital Partners η CVC, ντιλ 1 δισ. ευρώ

Το private equity CVC πρόκειται να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της ολλανδικής επενδυτικής DIF Capital Partners σε μια συμφωνία αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με τέσσερα άτομα με άμεση γνώση του θέματος.

Η συναλλαγή, η οποία σύμφωνα με τους Financial Τimes θα ανακοινωθεί σήμερα, έχει σκοπό να βοηθήσει τη CVC να επεκτείνει το φάσμα των επενδυτικών της στρατηγικών πριν από την αναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της (IPO).

Η απόφαση για την απόκτηση της DIF έρχεται καθώς οι μεγαλύτεροι οίκοι private equity επεκτείνονται σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πιστώσεων και των υποδομών. Η DIF ιδρύθηκε το 2005, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 16 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 200 επαγγελματίες σε 11 γραφεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εταιρεία επενδύει σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Οι υποδομές έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής τομέας για ορισμένους από τους ομολόγους της CVC, συμπεριλαμβανομένων των EQT, KKR και Brookfield, οι οποίοι μπόρεσαν να συγκεντρώσουν σημαντικά κεφάλαια για να επενδύσουν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v