Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Πρωτοβουλία για τρίμηνη συγκράτηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ

Η συμφωνία που υπεγράφη με τις εμπορικές ενώσεις της χώρας, θα ισχύσει από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την πρώτη, παιδική ηλικία, τα οποία πωλούνται και στα φαρμακεία.

Ιταλία: Πρωτοβουλία για τρίμηνη συγκράτηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ

Η ιταλική κυβέρνηση, με νέα της πρωτοβουλία, προσπαθεί να πετύχει την συγκράτηση των τιμών σε κύρια είδη κατανάλωσης που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Βάσει συμφωνίας που υπεγράφη με τις εμπορικές ενώσεις της χώρας, η συγκράτηση των τιμών θα ισχύσει από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την πρώτη, παιδική ηλικία, τα οποία πωλούνται και στα φαρμακεία.

Η συμφωνία αυτή όμως, όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπεγράφη από τις βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτική λίστα προϊόντων, τα οποία θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές. Η ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio υπογράμμισε ότι «με πνεύμα συνεργασίας και μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των μελών της, στηρίζει την όλη αυτή πρωτοβουλία, με στόχο την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών της χώρας, αλλά πρέπει όλοι να καταβάλουν ουσιαστική προσπάθεια».

Η ένωση καταναλωτών Assoutenti πρόσθεσε παράλληλα ότι είναι πιθανό να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά των βιομηχανιών του τομέα των τροφίμων που δεν θέλουν να υπογράψουν την συμφωνία για να συγκρατήσουν τις τιμές τους, ώστε να εξακριβωθεί αν έχει δημιουργηθεί καρτέλ. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, από τον περασμένο Ιούλιο έχει εγκρίνει και αρωγή των φτωχότερων οικογενειών, με «προπληρωμένη κάρτα αγορών στα σούπερ μάρκετ» η οποία περιέχει συνολικά 382 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v