Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα καλά νέα της Moderna για το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Αποδεικνύεται αποτελεσματικό έναντι της υποπαραλλαγής Pirola, αυξάνοντας τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 8,7 φορές, αναφέρει η εταιρεία.

Tα καλά νέα της Moderna για το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Το αμερικανικό εργαστήριο Moderna δημοσίευσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο απέναντι στη νέα παραλλαγή της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κλινικές δοκιμές στον άνθρωπο έδειξαν ότι μια δόση εμβολίου της Moderna παράγει αύξηση επί 8,7 φορές των εξουδετερωτικών αντισωμάτων απέναντι στη νέα παραλλαγή BA.2.86 της Όμικρον, αναφέρει η εταιρία.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 θα συνεχίσει να είναι σημαντικό εργαλείο για την προστασία μας, καθώς εισερχόμαστε στην εμβολιαστική περίοδο του φθινοπώρου», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Moderna Στίβεν Χογκ.

Η φαρμακευτική εταιρία υπέβαλε τα δεδομένα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εν αναμονή έγκρισης για την προσεχή εμβολιαστική περίοδο.

Σύμφωνα με τη Moderna, το εμβόλιο πιθανότατα θα είναι αποτελεσματικό έναντι της υποπαραλλαγής BA.2.86 του κορωνοϊού, η οποία μεταλλάσσεται πολύ εύκολα και έχει εγείρει φόβους για αναζωπύρωση των λοιμώξεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να κατατάξει τη νέα παραλλαγή BA.2.86, που ονομάζεται «Pirola», στην κατηγορία των παραλλαγών υπό παρακολούθηση λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού (άνω των 30) μεταλλάξεων του γονιδίου Spike που φέρει.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία και του Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, τα υφιστάμενα εμβόλια, όπως και μια προηγούμενη μόλυνση με Covid-19, παρέχουν έναν κάποιο βαθμό προστασίας απέναντι στη νέα παραλλαγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v