Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τούρτα στο πρόσωπο του CEO της Ryanair έριξαν ακτιβιστές

Ο Ο'Λίρι βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου αναμενόταν να διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Στεκόταν δίπλα σε μια μεγάλη φωτογραφία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν...

Τούρτα στο πρόσωπο του CEO της Ryanair έριξαν ακτιβιστές

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο'Λίρι δέχθηκε μια τούρτα στο πρόσωπό του έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη.

Ο Ο'Λίρι βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου αναμενόταν να διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω των απεργιών στη γαλλική υπηρεσία ελέγχου του αεροδρομίου.

Η εφημερίδα Ireland's Business Post αναφέρει ότι την τούρτα έριξαν στο πρόσωπο του Ο'Λίρι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας:

Τα πλάνα του περιστατικού έδειξαν μια από τις γυναίκες να φωνάζει: «Καλωσήρθες στο Βέλγιο», πριν προσθέσει: «Σταματήστε τη ρύπανση των γ@μ... αεροπλάνων».

Το αφεντικό της Ryanair, που στεκόταν δίπλα σε μια φωτογραφία -σε μεγάλο χαρτόνι- της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έβγαλε γρήγορα το σακάκι του και είπε ειρωνικά «μπράβο» στους ακτιβιστές, μεταδίδει ο Guardian.

Στη συνέχεια αστειεύτηκε λέγοντας «δυστυχώς, ήταν οικολόγοι και η κρέμα χάλια. Προσκαλώ τους επιβάτες να έρθουν στην Ιρλανδία, όπου η κρέμα είναι καλύτερη».

Η Ryanair απάντησε με χιούμορ στο «θερμό καλωσόρισμα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι επιβάτες είναι τόσο ευχαριστημένοι με τα δρομολόγια και την αναφορά μας που το γιορτάζουν με τούρτα», έγραψε η εταιρεία στο X.

Νέα απεργία αποφάσισαν οι πιλότοι της Ryanair

Νωρίτερα, νέα απεργία στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι πιλότοι της Ryanair με έδρα το αεροδρόμιο του Σαρλερουά στο Βέλγιο. Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε δύο μήνες.

Από τις αρχές του καλοκαιριού, οι πιλότοι έχουν ήδη προχωρήσει σε απεργία τα Σαββατοκύριακα 15-16 Ιουλίου και 29-30 Ιουλίου καθώς και στις 14 και 15 Αυγούστου. Η ημερομηνία της 14ης Σεπτεμβρίου επιλέχτηκε καθώς τότε θα λάβει χώρα η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v