Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lloyd's: Ασφάλιση ουκρανικών σιτηρών με έγκριση ΟΗΕ

Ετοιμος για παροχή νέων υπηρεσιών με αναδιάρθρωση των καλύψεων, εφόσον δημιουργηθεί ξανά διάδρομος στη Μαύρη Θάλασσα, δηλώνει ο ασφαλιστικός οργανισμός. Συνομιλίες σε εξέλιξη και απώλειες 1,63 δισ. ευρώ.

Lloyds: Ασφάλιση ουκρανικών σιτηρών με έγκριση ΟΗΕ

Η Lloyd's του Λονδίνου βρίσκεται σε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη για την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης στις αποστολές ουκρανικών σιτηρών εφόσον επιτευχθεί μια συμφωνία για νέο διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα, δηλώνει στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Νιλ.

«Είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφάλιση σε περίπτωση που ένας διάδρομος επαναλειτουργήσει και αποκατασταθεί; Η απάντηση είναι ναι», είπε ο Νιλ.

«Βρισκόμαστε σε εν εξελίξει συζητήσεις με τον ΟΗΕ για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες περιλαμβάνουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης των ασφαλιστικών καλύψεων σε σχέση με ό,τι ίσχυε προηγουμένως.

Η ασφαλιστική κάλυψη είναι ζωτικής σημασίας για τις αποστολές που αναχωρούν από την Ουκρανία.

«Χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, δεν θα κυρώσουμε την ασφάλιση», διευκρίνισε.

Οι εκτιμώμενες απώλειες της Lloyd's, χωρίς αντασφάλιση, από τη σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν 1,4 δισεκατομμύρια λίρες (1,63 δισ. ευρώ), πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος να προσφέρει υποστήριξη σε παίκτες που δραστηριοποιούνται στον εγχώριο ασφαλιστικό τομέα της Ουκρανίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v